Veranderingen (Vallei Business 2019-07)

Eén van zekerheden van het leven, is dat alles veranderd.

Op het moment van schrijven van deze column heeft ons kabinet net haar nieuwe milieuplannen aangekondigd. Een onderdeel daarvan is het vervroegd verhogen van de bijtelling van volledig elektrisch aangedreven auto’s. De afspraak is dat deze niet voor 2021 zouden wijzigen. Nieuwe milieu- en begrotingsomstandigheden zorgen ervoor dat deze mogelijk toch een jaar eerder worden verhoogd. Het is nog geen definitief besluit, maar mocht dit doorgevoerd worden dan bewijst het maar weer eens dat omstandigheden altijd wijzigen. Deze verhoging is financieel behoorlijk nadelig voor de vele zakelijke berijders die hun al bestelde elektrische auto pas in 2020 afgeleverd krijgen. Hun bijtelling voor privégebruik verdubbeld.

Voor een ondernemer is het bijna onmogelijk om voorbereid te zijn op het wispelturige gedrag van de overheid. Het is beter om jouw energie te richten op de zaken die je wel kan beïnvloeden. Verhoging van de bijtelling is heel vervelend voor de medewerker, op de zakelijke autokosten heeft dit veel minder invloed. De kans bestaat wel dat medewerkers gaan mopperen omdat ze met de kennis van nu, een andere keuze gemaakt zouden hebben. Ze zullen naar mogelijkheden zoeken om hun financieel nadeel te voorkomen of te beperken. Dat is heel begrijpelijk maar gaat wel tijd en negatieve energie kosten. Tijd en energie die beter in de bedrijfsactiviteiten geïnvesteerd kunnen worden.

Een goede autoregeling is gebaseerd op duidelijke afspraken tussen berijder en werkgever. In zo’n autoregeling staat meer dan alleen uit welke auto’s gekozen mag worden en dat de berijder als goed huisvader met de auto moet om gaan. In dit document wordt concreet en duidelijk vast gelegd wat het gevolg van veranderende omstandigheden en gedrag zijn. Werknemer en werkgever kunnen zich dan weer volop focussen op wat echt belangrijk is.

Verander daarom vandaag nog die vrijblijvende autoregeling, en creëer rust en duidelijkheid. Het resultaat zal je positief verrassen.

Huib van Loon
Oxonia autolease, advies & contractbeheer

Terug naar het overzicht

Waarom kiest u voor Oxonia

Persoonlijke betrokkenheid, duidelijke voorwaarden en betere autolease oplossingen, daarom kiest u voor Oxonia. Wij zijn gespecialiseerd in autoleasing en contractbeheer. Door onze kennis en meer dan 20 jaar ervaring in autoleasing en wagenparkbeheer, regelen wij tijdelijke mobiliteit en wagenparkbeheer gewoon eenvoudiger, sneller en prettiger. Dit levert onze klanten gegarandeerd tijd en geld op en voorkomt ergernis. 

Meer over Oxonia »

Bekijk uw voordeel

  • Persoonlijk, direct contact
  • Concurrerende leasetarieven
  • Financiële duidelijkheid
  • Tijdbesparing voor berijder en werkgever
  • Eenvoudig, één aanspreekpunt.

ONZE REFERENTIES

Hieronder vindt u enkele bedrijven die voor Oxonia kozen.

Stel uw vraag aan Oxonia

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? Wij staan u graag te woord. U kunt ons vrijblijvend bellen op 0318 - 763 909 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze adviseur

Ons adres
Turbinestraat 8 G
3903 LW Veenendaal
0318 - 763 909

Oxonia
KvK: 67710727