Uitgeteld over de bijtelling? (Vallei Business 2015-09)

4%, 7%, 14%, 25% of toch 22%, kunt u het nog volgen? Oxonia zet in de laatste uitgave van Vallei Business de zaken op een rijtje.

Na lang wachten werd onlangs dan toch de zogenaamde ‘Autobrief 2’ gepubliceerd. De daarin genoemde voorstellen zijn overigens pas definitief als ook de Tweede Kamer daar na de zomer een ei over heeft gelegd.
Staatssecretaris Wiebes geeft toe dat het subsidiebeleid van de afgelopen jaren gefaald heeft: nauwelijks CO2-reductie tegen een veel te hoge prijs. Het ziet er naar uit dat vooral de Plug-in Hybride (PHEV) het gelag moet gaan betalen want het bijtellingsvoordeel op deze auto’s gaat (geleidelijk) geheel verdwijnen. Niet heel verrassend als je bedenkt dat in de praktijk slechts 30% van de ‘PHEVkilometers’ daadwerkelijk elektrisch wordt afgelegd en een aanzienlijk deel van deze auto’s überhaupt nooit een laadpaal ziet.
Goed nieuws is er ook: de vermaledijde (en Europees gezien onhoudbare) BPM gaat op termijn verdwijnen en er blijven vanaf 2019 twee bijtellingsklasses over: 4% over de eerste € 50.000,- voor volledig elektrisch aangedreven auto’s en 22% voor de rest. Da’s wel zo overzichtelijk en zal beslist bijdragen aan een gevarieerder zakelijk wagenpark. Wat betekent dit voor u?

Wij verwachten de rest van dit jaar een heuse run op PHEV’s en zien dat levering in 2015 voor enkele populaire modellen uit dit genre nu al niet langer gegarandeerd kan worden. Tijdige levering is essentieel om nog 60 maanden van 7% bijtelling te profiteren. Na 1 januari aanstaande betaalt u meer dan het dubbele (15%) dus wie slim is telt niet langer af maar onderneemt nu actie!

Terug naar het overzicht

Waarom kiest u voor Oxonia

Persoonlijke betrokkenheid, duidelijke voorwaarden en betere autolease oplossingen, daarom kiest u voor Oxonia. Wij zijn gespecialiseerd in autoleasing en contractbeheer. Door onze kennis en meer dan 20 jaar ervaring in autoleasing en wagenparkbeheer, regelen wij tijdelijke mobiliteit en wagenparkbeheer gewoon eenvoudiger, sneller en prettiger. Dit levert onze klanten gegarandeerd tijd en geld op en voorkomt ergernis. 

Meer over Oxonia »

Bekijk uw voordeel

  • Persoonlijk, direct contact
  • Concurrerende leasetarieven
  • Financiële duidelijkheid
  • Tijdbesparing voor berijder en werkgever
  • Eenvoudig, één aanspreekpunt.

ONZE REFERENTIES

Hieronder vindt u enkele bedrijven die voor Oxonia kozen.

Stel uw vraag aan Oxonia

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? Wij staan u graag te woord. U kunt ons vrijblijvend bellen op 0318 - 763 909 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze adviseur

Ons adres
Turbinestraat 8 G
3903 LW Veenendaal
0318 - 763 909

Oxonia
KvK: 67710727