Nieuwjaarsduik in uw kosten (2017-01)

2017 begint. 1 januari is bij uitstek een datum waarop kosten wijzigen. De overheid zal nieuwe tarieven voor zowel houderschapsbelasting als de BPM gaan hanteren. Verzekeringsmaatschappijen zijn genoodzaakt hun premies te verhogen. Ook de fiscale bijtelling van nieuwe auto’s verandert. Dit alles heeft gevolgen voor uw autokosten.

De houderschapsbelasting gaat iets naar beneden en dat verlaagt de kosten. Dit geldt niet voor Plugin-Hybride auto’s, hun compensatiegewicht van 125 kilogram vervalt, waardoor de houderschapsbelasting voor deze auto’s stijgt. 
De hoogte van het BPM-bedrag wordt nog meer aan de CO2-uitstoot van de auto gerelateerd. Vervuilende auto’s worden hierdoor minder aantrekkelijk.

Door de toenemende complexiteit van nieuwe auto’s lopen de schadeherstelkosten enorm op. De afgelopen jaren blijken autoverzekeringen hierdoor verliesgevend te zijn. Deze verliespost en het verzoek van De Nederlandse Bank (DNB) voor ruimere financiële buffers zorgen voor een verhoging van de verzekeringspremie, gemiddeld 13%.

De fiscale bijtelling wordt een stuk eenvoudiger. Voor elke nieuwe auto geregistreerd vanaf 1 januari 2017 geldt 22% bijtelling, behalve voor volledig elektrische voertuigen die slechts 4% bijtelling kennen.

Bovenstaande heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor u. Heeft u al in beeld welke? Wij nemen graag een nieuwjaarsduik in uw wagenparkkosten.

Terug naar het overzicht

Waarom kiest u voor Oxonia

Persoonlijke betrokkenheid, duidelijke voorwaarden en betere autolease oplossingen, daarom kiest u voor Oxonia. Wij zijn gespecialiseerd in autoleasing en contractbeheer. Door onze kennis en meer dan 20 jaar ervaring in autoleasing en wagenparkbeheer, regelen wij tijdelijke mobiliteit en wagenparkbeheer gewoon eenvoudiger, sneller en prettiger. Dit levert onze klanten gegarandeerd tijd en geld op en voorkomt ergernis. 

Meer over Oxonia »

Bekijk uw voordeel

  • Persoonlijk, direct contact
  • Concurrerende leasetarieven
  • Financiële duidelijkheid
  • Tijdbesparing voor berijder en werkgever
  • Eenvoudig, één aanspreekpunt.

ONZE REFERENTIES

Hieronder vindt u enkele bedrijven die voor Oxonia kozen.

Stel uw vraag aan Oxonia

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? Wij staan u graag te woord. U kunt ons vrijblijvend bellen op 0318 - 763 909 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze adviseur

Ons adres
Turbinestraat 8 G
3903 LW Veenendaal
0318 - 763 909

Oxonia
KvK: 67710727