MVO voor iedereen (Vallei Business 2018-06)

Een bedrijf dat verantwoordelijkheid draagt voor een maatschappelijk probleem houdt zich bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, aldus de website van MVO Nederland. Met deze definitie is 99% van de ondernemers al op een gebied maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Je doet dit namelijk al als je er voor zorgt dat maatschappelijke problemen niet groter worden. Een ondernemende ondernemer legt de lat hoger. Dit vergt wat extra inspanning maar het behaalde doel geeft dan ook meer voldoening.
MVO is de meest gebruikte public relations term van de afgelopen jaren. In het begin was je hiermee nog onderscheidend, je liet de maatschappelijke betrokkenheid van jouw bedrijf zien. Inmiddels is het te vaak een holle boodschap zonder intrinsieke waarde. MVO is meer dan verkondigen dat je de CO2-uitstoot van jouw organisatie wilt verlagen. Het is bijvoorbeeld een mooie stap om alleen auto’s met een energielabel A in te zetten. Dit zegt echter niets over het daadwerkelijke effect hiervan. Wellicht is het werkelijke brandstofverbruik alsnog veel te hoog en wordt de CO2-uitstoot niet of nauwelijks gereduceerd.
Resultaat telt! Mensen willen zien wat hun inspanningen opleveren. Een positief effect is de motivator om door te zetten met je aangepaste gedrag. Met MVO is dit niet anders.
De huidige situatie is het startpunt en leg dit vast. Vervolgens bepaal je welke kleine stapjes je op het gebied van planet en people kan maken, zonder het bedrijfsdoel profit te vergeten. Begin bijvoorbeeld eens met het vergelijken van het brandstofverbruik en stel besparingsdoelen. Door ook op andere bedrijfsgebieden kleine stappen te maken leg je de basis voor een grotere bijdrage. Communiceer het bereikte resultaat naar alle medewerkers zodat hun betrokkenheid hoog blijft en beloon dit. Daarna kan je met recht extern aantonen dat jouw organisatie zijn maatschappelijke verantwoording neemt.
Huib van Loon
Oxonia autolease, advies & contractbeheer

Terug naar het overzicht

Waarom kiest u voor Oxonia

Persoonlijke betrokkenheid, duidelijke voorwaarden en betere autolease oplossingen, daarom kiest u voor Oxonia. Wij zijn gespecialiseerd in autoleasing en contractbeheer. Door onze kennis en meer dan 20 jaar ervaring in autoleasing en wagenparkbeheer, regelen wij tijdelijke mobiliteit en wagenparkbeheer gewoon eenvoudiger, sneller en prettiger. Dit levert onze klanten gegarandeerd tijd en geld op en voorkomt ergernis. 

Meer over Oxonia »

Bekijk uw voordeel

  • Persoonlijk, direct contact
  • Concurrerende leasetarieven
  • Financiële duidelijkheid
  • Tijdbesparing voor berijder en werkgever
  • Eenvoudig, één aanspreekpunt.

ONZE REFERENTIES

Hieronder vindt u enkele bedrijven die voor Oxonia kozen.

Stel uw vraag aan Oxonia

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? Wij staan u graag te woord. U kunt ons vrijblijvend bellen op 0318 - 763 909 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze adviseur

Ons adres
Turbinestraat 8 G
3903 LW Veenendaal
0318 - 763 909

Oxonia
KvK: 67710727