Effe wachten… (Vallei Business 2016-02)

Gek eigenlijk, die run op auto’s met lage bijtelling eind vorig jaar. Het leek nog wel harder te gaan dan eind 2013, toen er nota bene meer op het spel stond: het einde van de 0%-categorie. Vanwaar die haast? Oxonia verwondert zich in de laatste uitgave van Vallei Business.

Oké, wie echt toe was aan een nieuwe zakenauto kon zijn slag slaan, maar de indruk bestaat dat ook anderen zich lieten meesleuren in de gekte. Leuk voor de autobranche maar die heeft het afgelopen januari direct moeten bekopen met een 16,4% lagere afzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Benieuwd wat de rest van dit jaar brengt; vanaf 1 januari 2017 verandert de huidige categorie van 25% bijtelling naar 22% waardoor wachten loont.

Er zijn meer redenen om de knoop nog even niet door te hakken want 22% is natuurlijk nog steeds fors. Een internationaal actieve leasemaatschappij gaf eerder al te kennen dat een gemiddeld bijtellingspercentage van 11% “eerlijk” zou zijn ten opzichte van al die ongelukkigen die zelf hun auto moeten betalen. Bijtelling naar werkelijk privégebruik zou nog eerlijker zijn maar lijkt nog ver weg.

Een PHEV (Plugin Hybride) is met 15% bijtelling nauwelijks nog interessant dus wanneer het u vooral daarom gaat wordt het tijd de aandacht naar de 4%-categorie (volledig elektrisch) te gaan verleggen. Die stelt nu nog weinig voor maar brengt binnen afzienbare termijn betaalbare auto’s met een redelijke actieradius zoals de Tesla Model 3 en, meer down-to-earth, de Opel Ampera-E. Ook de “grote” merken laten in dit kader niet lang meer op zich wachten.

Duurt dat toch te lang? Overbrug de wachttijd dan met een bestaande lage bijteller via shortlease

Terug naar het overzicht

Waarom kiest u voor Oxonia

Persoonlijke betrokkenheid, duidelijke voorwaarden en betere autolease oplossingen, daarom kiest u voor Oxonia. Wij zijn gespecialiseerd in autoleasing en contractbeheer. Door onze kennis en meer dan 20 jaar ervaring in autoleasing en wagenparkbeheer, regelen wij tijdelijke mobiliteit en wagenparkbeheer gewoon eenvoudiger, sneller en prettiger. Dit levert onze klanten gegarandeerd tijd en geld op en voorkomt ergernis. 

Meer over Oxonia »

Bekijk uw voordeel

  • Persoonlijk, direct contact
  • Concurrerende leasetarieven
  • Financiële duidelijkheid
  • Tijdbesparing voor berijder en werkgever
  • Eenvoudig, één aanspreekpunt.

ONZE REFERENTIES

Hieronder vindt u enkele bedrijven die voor Oxonia kozen.

Stel uw vraag aan Oxonia

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? Wij staan u graag te woord. U kunt ons vrijblijvend bellen op 0318 - 763 909 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze adviseur

Ons adres
Turbinestraat 8 G
3903 LW Veenendaal
0318 - 763 909

Oxonia
KvK: 67710727