Circulair ondernemen (Vallei Business 2018-10)

Eén van de mooiste begrippen van ondernemend Nederland; circulair ondernemen. Het klinkt niet alleen lekker, de betekenis ervan is louter positief. Volgens de Dikke van Dale is ondernemen; beginnen te doen, actie dus. Door te ondernemen wordt een bijdrage aan de maatschappij geleverd. Door circulair te ondernemen draagt de ondernemer ook nog bij aan het reduceren van de afvalstroom, mooier kan het niet worden!
Bij productiebedrijven kunnen we ons circulair ondernemen goed voorstellen. Het afval van het ene productiebedrijf is de grond- of hulpstof voor het produceren van een ander product. Maar hoe doen we dit bij dienstverlenende bedrijven? Deze organisaties produceren ideeën, nieuwe concepten om processen te optimaliseren en services om zaken voordeliger en eenvoudiger te maken. Wat voor afval hebben deze bedrijven en welke afvalstoffen kunnen in de productiekringloop hergebruikt worden? De meest voor de hand liggende is papier, een papiervezel kan zo’n 6 tot 7 keer gerecycled worden. Het oude getekende contract kan na recycling weer gebruikt worden voor een nieuwe overeenkomst. Er is meer mogelijk, koffiedrab kan gebruikt worden voor compost, toners krijgen een tweede leven. Denk ook aan de inrichting, de niet meer bijdetijdse inventaris heeft nog een prima tweede leven bij een non-profitorganisatie of sportclub. In Nederland zijn diverse lokale en regionale initiatieven die zich hiermee bezighouden.
Een soort van circulair ondernemen zien wij al enige tijd bij leaseauto’s. Fiscaal gedreven is er nog veel vraag naar gebruikte bijtellingsvriendelijke leaseauto’s. Deze auto’s krijgen van ons een tweede zakelijk leven. En een gevolg van het aantrekken van de arbeidsmarkt, is dat medewerkers naar andere werkgevers overstappen. De leaseauto die achterblijft bij de oude werkgever kan voor een andere ondernemer de juiste oplossing zijn voor haar mobiliteitsbehoefte. Dit hergebruik van een niet in gebruik zijnde auto voorkomt hoge voortijdige beëindigingskosten van het contract. Ook dit is een vorm van circulair ondernemen, actie ondernemen met “afval” wat bijdraagt in een kostenbesparing.
Huib van Loon
Oxonia autolease, advies & contractbeheer

Terug naar het overzicht

Waarom kiest u voor Oxonia

Persoonlijke betrokkenheid, duidelijke voorwaarden en betere autolease oplossingen, daarom kiest u voor Oxonia. Wij zijn gespecialiseerd in autoleasing en contractbeheer. Door onze kennis en meer dan 20 jaar ervaring in autoleasing en wagenparkbeheer, regelen wij tijdelijke mobiliteit en wagenparkbeheer gewoon eenvoudiger, sneller en prettiger. Dit levert onze klanten gegarandeerd tijd en geld op en voorkomt ergernis. 

Meer over Oxonia »

Bekijk uw voordeel

  • Persoonlijk, direct contact
  • Concurrerende leasetarieven
  • Financiële duidelijkheid
  • Tijdbesparing voor berijder en werkgever
  • Eenvoudig, één aanspreekpunt.

ONZE REFERENTIES

Hieronder vindt u enkele bedrijven die voor Oxonia kozen.

Stel uw vraag aan Oxonia

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? Wij staan u graag te woord. U kunt ons vrijblijvend bellen op 0318 - 763 909 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze adviseur

Ons adres
Turbinestraat 8 G
3903 LW Veenendaal
0318 - 763 909

Oxonia
KvK: 67710727